GARY OLSON – GARY OLSON

Gary Olson is de leadzanger, trompettist en songschrijver bij de reeds sinds 25 jaar actieve indiepop- en rockformatie ‘The Ladybug Transistor’ uit Brooklyn, New York waarmee tot op heden zeven albums werden uitgebracht met de laatste plaat “Clutching Stems” toch al daterend van 2011. Daarnaast is hij ook actief als ingenieur en producer in zijn opnamestudio ‘Marlborough Farms’ in Brooklyn.

De origine van zijn twee muzikale collaborteurs ligt echter in Hayland, Noorwegen waar twee broers op het idee kwamen om een soloplaat op te nemen met Gary Olson. Het was een initiatief van Ole Johannes Åleskjær en zijn broer Jorn Åleskjær om Gary uit te nodigen tot een samenwerking bij het songschrijven en het opnemen van het album “Gary Olson” op de twee locaties in Noorwegen en Amerika.

Uiteindelijk werden er na een periode van acht jaar componeren en proberen tegen eind 2019 elf nummers klaargestoomd voor de opname van deze plaat die tot stand kwam met de hulp van enkele Amerikaanse en Noorse instrumentalisten. De melodieuze poppy songs hebben een specifiek tintje gekregen dat ontleend werd aan de sound die de liedjes in de jaren ’70 en ’80 heeft gekenmerkt.

In de twee bijgevoegde audiovideo’s kunt u alvast kennismaken met de rockende nummers “The Old Twin” en ”Some Advice” uit dit debuutalbum van Gary Olson als soloartiest. Voorafgaand aan de release van het album werd er begin mei met het melancholische, door vioolklanken gekenmerkte popnummer “Giovanna Please” al een eerste single uitgebracht. Andere speciaal te vermelden nummers uit “Gary Olson” zijn “Postcard From Lisbon”, het op iets van ‘Belle And Sebastian’ lijkende “Afternoon Into Evening” en “A Dream For A Memory”, naast het melodieuze “Diego It’s Time”.

Het trompetgeschal van Gary Olson is in de meeste tracks op de plaat prominent of subtiel aanwezig. Een interessant weetje is dat hij om de tijd zinvol te doden in deze coronatijden alle nummers van het gehele album opnieuw heeft ingespeeld en daarbij alle vocalen heeft vervangen door zijn trompetspel. Het resultaat zal echter nooit officieel worden uitgebracht, dus misschien zit daar wel een ‘collector’s item’ in.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
   
 

Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

video